Om
Saera Khan

Etter 17 år med ledererfaring som synlig, strategisk og profilert rikspolitiker i Oslo Bystyret og på Det Norske Storting, har Saera Khan skiftet terreng og blitt en sentral figur på den norske innovasjonsscenen.

Saera brenner for å fremme verdiskapning og verktøy for innovasjon i Norge. Hun har jobbet med å løfte frem den digitale plattformen InnoBørs, et kontaktforum mellom entreprenører og investorer.

Saera er veldig media- og scenevant. Hun har erfaring som høyprofilert talsperson og debattant i TV, radio og andre redaksjonelle medier. Disse erfaringene og egenskapene bruker hun for å levere svært ettertraktede foredrag. Spesielt opptatt er hun av kvinners rettigheter, ytringsfrihet og internasjonale menneskerettighetsspørsmål. Selv er hun multikulturell og behersker 6 språk.

Sarea har en MBA mastergrad i strategisk ledelse, finans og innovasjon på BI, og fikk toppkarakteren A på masteroppgaven hun skrev under sitt studieopphold i Silicon Valley og ved Berkeley, USA.

Med mange jern i ilden har hun engasjert seg i styret til Flyte hvor daglig leder er tidligere finansminister Siv Jensen. Flyte er en paraplyorganisasjon for alle aktører som vil forebygge drukningsulykker, arbeide for bedre livredning, sikre beredskapen på havet, øke vannkompetansen og svømmeferdighetene i den norske befolkningen. I tillegg har Saera erfaring med styrearbeid og som tidligere aksjonær i et kommersielt innovativt teknologiselskap. Hun jobber også med personlig karrièreveiledning, individuell coaching og er mentor for flere. Hun har sittet i Kringkastingsrådet til NRK oppnevnt av Kongen i Statsråd.

Saera har tidligere jobbet som kundedirektør i IPSOS, et av verdens største markedsanalyseselskaper med over 18 000 ansatte globalt, som opererer i 89 ulike land verden over. IPSOS driver med forskning av samfunnstrender, politiske meningsmålinger blant opinionen og leverer kundeinnsikt, forbrukeradferd og innovasjon til bedrifter i næringsliv og offentlige institusjoner.

Saera Khan kan holde foredrag på norsk, engelsk, urdu, hindi og bengali.